| FORSIDE | LINKER | KIRKEBØKER | MANNTALL | SKIFTER | ANER | BYGDEBØKER I

 


 

 

 

Jeg har her gleden av å presentere min onkel Ingar Stamland i Porsgrunn sitt manuskrift til en historie om Foldsæ landbrukskule i Vrådal 1917 til 1923 og i Haugrend i Fyresdal 1923 til 1989. Har er også stoff for slektsforskere da der er mange navn på elever og ansatte her. Dette er et upublisert materiale som aldri har blitt trykt.

 

Historien om Foldsæ landbrukskule 1917 til 1989

 

 

 

 

Artikler og bøker jeg har skrevet:

 

 

 

 

Sammen med Torbjørn og Gunnlaug Aasetre har jeg skrevet boken ”Niels Knudsen Bassebo- Hans gård og slekt”. (NB! Jeg har fortsatt bøker til salgs.)

 

Niels Knudsen Bassebo-Hans gård og slekt                       

 

Her er navnregisteret til boken: Navnregister

 

 

 

Denne artikkelen stod i  ”Gjallarhorn” Nr 36 i Juni 2005. Den omhandler opphavet til ”Rejer ætten” på blant annet gårdene Sundby og Vestby i Hedrum på begynnelsen av 1700 tallet. Lorens Berg hadde en teori om at opphavet til denne ”Rejer ætten” var en Rejer fra Auen i Hedrum. Jeg argumenterer i denne artikkelen for at opphavet til denne ” Rejer ætten” var Rejer Torgersen på Flogstad i Eidanger.

 

Skien 2010: NB!  Har satt inn en avklaring i artikkelen angående hvem som var foreldrene til Paul Rejersen. Dette ut fra et skifte funnet av Kristian Hunskaar.

 

 

Hvor stammer Rejer-ættene på gårdene Sundby, Vestby, Mangelrød og Øksenholt i Hedrum i fra?

 

 

 

Denne artikkelen stod i ”Ætt og Annet” i juni 2006 (årgang 27 utgave 70). Den handler om avklaringen av tre ”Gautesbarn” som ble konfirmert i Eidanger på slutten av 1700 tallet og hvor de kom fra (Ole, Margrete og Knut Gautesen).

Dette har vært en gåte i alle år, og mange har prøvd å finne deres aner.

 

 

Mysteriet med de tre "Gautesbarna" som ble konfirmert på sluttet av 1700 tallet

 

 

 

Denne artikkelen stod i ”Ætt og Annet” sitt jubileumsnummer i juni 2008 (årgang 29 utgave 76). Den handler om den fattige familien Serkland fra Siljan som reiste til Amerika i 1866. De fikk blant annet en sønn, Johan Christian Serkland født 1872, som ble lege.

 

Drømmen om Amerika

 

 

Denne artikkelen stod i ”Ætt og Annet” i mars 2009 (årgang 30 utgave 78). Den handler om hvordan en fadder som kom fra Jomfruland til Eidanger i 1744 kunne gi oss svaret på hvem som var foreldrene til Lars Rolfsen Herøen sin hustru Maren Jensdatter. Dette hadde frem til nå vært ukjent.

 

Fadderen fra Jomfruland i 1744

 

 

Her er informasjon om hvordan man kan bestille min nye gård og slektshistorie for Siljan i 3 bind.

 

Siljan gård og slektshistorie i 3 bind